Każde danie, tak jak każda rodzina, ma swoją historię. W swoim najnowszym programie Antoni Porowski – ekspert kulinarny i laureat nagrody Emmy® – odkrywa niezwykłe historie gwiazd Hollywood. Od niedzieli, 2 marca, o godzinie 12:00 zapraszamy na ekscytującą podróż pełną emocji, intymnych rozmów i niepowtarzalnych potraw z całego świata.
W każdym z 6 odcinków widzowie będą mogli poznawać, wraz z bohaterami, fascynujące opowieści stojące za ich ukochanymi rodzinnymi potrawami. W programie udział biorą znani i lubiani aktorzy i aktorki, m.in. Henry Golding, James Marsden czy Issa Rae, którzy dzielą się swoimi historiami, przedstawiając je przez pryzmat ważnych w ich życiu potraw.
W pierwszym odcinku wybierzemy się w kulinarną odyseję po Anglii, gdzie poznamy bliżej nominowaną do Oscara® - Florence Pugh. Dzięki Antoniemu Porowskiemu odkryje ona historię swojej krewnej, o której istnieniu ona i jej rodzina nie mieli pojęcia. W kolejnych odcinkach będzie równie ciekawie - razem z Awkwafiną odkryjemy na nowo bogactwo smaków kuchni koreańskiej (premiera: 9 marca), a z Justinem Theroux będziemy podróżować po Włoszech, aby poznać pochodzenie jego rodzinnego przepisu na makaron (premiera: 16 marca).
Każda wyprawa kończy się wspólnym posiłkiem, w którym serwowane są klasyczne dania charakterystyczne dla danego regionu, podkreślające kulturowe znaczenie tych potraw.
To piękna przygoda, odkrywać naszą przeszłość przez tak wyjątkowego i ważnego łącznika, jakim jest jedzenie. Jestem zaszczycony, że mogę przeżyć tę podróż samopoznania z nowymi i starymi przyjaciółmi, odkrywając razem z National Geographic, jak różne kultury celebrują jedzenie i pielęgnują swoje tradycje. – mówi Antoni Porowski o programie.
Przygotujcie się na wzruszające historie i wyjątkowe potrawy. Przeszłość i teraźniejszość spotykają się na talerzach bohaterów, a każdy odcinek to smakowity kąsek dla seriali kulinarnych i dobrego jedzenia. Ten program pobudza apetyt na odkrywanie!
Lista odcinków:
- ,,Angielska odyseja Florence Pugh’’ (premiera 2 marca, o godz. 12:00): Kulinarna podróż przez Oxford, wybrzeże Yorkshire i Londyn, podczas której Florence i Antoni odkrywają historię przodków aktorki.
- „Koreańskie korzenie Awkwafiny” (premiera 9 marca, o godz: 12:00): Antoni towarzyszy Awkwafinie w podróży do Korei Południowej, by pomóc jej odkryć kulinarne i rodzinne korzenie.
- „Włoska misja Justina Theroux” (premiera 16 marca, o godz. 12:00): Antoni zabiera Justina do Włoch, by odkryć sekrety jego rodzinnego przepisu na potrawę z makaronem, który wywodzi się zza Atlantyku.
- „Niemiecki przysmak Jamesa Marsdena” (TBC): Antoni i James Marsden odwiedzają rodzinę królewską, wędrują alpejskimi szlakami i szukają pochodzenia ulubionego przepisu rodziny Jamesa.
- „Senegalskie królewskie korzenie Issy Rae” (TBC): Antoni zabiera Issę Rae w podróż śladami jej kulinarnych korzeni do Senegalu, gdzie odkrywają historie o jej królewskich koneksjach.
- „Malezyjska przygoda Henry’ego Goldinga” (TBC): Antoni zabiera Henry'ego na Borneo. Wspólnie odkrywają historie jego rodziny i zagłębiają się w dziedzictwo Ibanów, przodków matki Henry'ego.
Serial wyprodukowało Studio Ramsay Global. Antoni Porowski jest gospodarzem i producentem wykonawczym programu. Showrunnerem jest Robin O’Sullivan (odpowiedzialna za program ,,Stanley Tucci: Searching for Italy”).